BSO ’t Wilbert

Locatie ‘t Wilbert is gevestigd aan de Ruysdaelstraat 45 te Hengelo. ‘t Wilbert is gelegen in de Wilbertschool. De school ligt midden in een woonwijk en op korte afstand van het centrum, winkelcentrum, kinderboerderij en in een groene omgeving. De pedagogisch medewerkers trekken er dan ook regelmatig op uit met de kinderen.

BSO ‘t Wilbert heeft één groepsruimte in gebruik, voor kinderen in de leeftijd vanaf 4 tot en met 12 jaar. Deze groep heeft een eigen lokaal  binnen de basisschool. Het lokaal is ingericht als BSO-ruimte en biedt een huiselijke sfeer, waar ruimte is om lekker een boek te lezen, een spelletje te spelen, te knutselen, etc.

Het pand biedt daarnaast voldoende mogelijkheden om, zowel binnen als buiten, volop te spelen en te ontdekken, te rusten en om jezelf te zijn! De afspraken rondom het gebruik van de ruimten zijn in samenspraak met de schoolleiding tot stand gekomen.

BSO ‘t Wilbert heeft de beschikking over een eigen lokaal binnen de school waar  verschillende activiteiten aangeboden kunnen worden. De groepsruimte biedt een huiselijke sfeer en is ingedeeld in enkele hoeken. Op deze manier is er voor ieder kind op ieder moment de gelegenheid iets te kiezen waar hij/zij behoefte aan heeft. Er is een bank waar kinderen rustig een boek kunnen lezen, maar ook een hoge tafel met stoelen waar een spelletje gespeeld kan worden en waar geknutseld kan worden.

De buitenspeelplaats is een groene plek, waar een aantal speeltoestellen staan. Daarnaast is er volop gelegenheid om bijvoorbeeld te kunnen voetballen.

De kinderen van BSO ‘t Wilbert worden gehaald door de pedagogisch medewerkers of gebracht door de taxi. Wij werken hiervoor samen met een vast taxibedrijf en twee ‘ vaste’  chauffeurs.

De overgang van school naar vrije tijd is voor elk kind anders. De buitenschoolse opvang biedt mogelijkheden voor ontspanning, individuele en groepsgerichte activiteiten in een uitdagende omgeving.

Wij gaan ervan uit dat kinderen in de lagere schoolleeftijd steeds zelfstandiger keuzes kunnen maken en steeds meer verantwoordelijkheid kunnen dragen. Het omgaan met leeftijdsgenoten wordt intensiever en complexer. De pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid en bewaken het groepsproces, waarbij zij vanzelfsprekend ook oog hebben voor het individuele kind.

De pedagogisch medewerkers zorgen er tevens voor dat alle kinderen voldoende ruimte en gelegenheid krijgen om zichzelf te zijn en activiteiten te ontplooien die bij hun interesses passen. Bij het activiteitenaanbod wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met het leeftijdsverschil door bijvoorbeeld verschillende activiteiten aan te bieden of (bijvoorbeeld) een knutselactiviteit op meerdere niveaus aan te bieden.
De groepssamenstelling wisselt per dag en is afhankelijk van het contract dat ouders afsluiten voor hun kind(eren). Daarnaast komen enkele kinderen flexibel.

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

[dc_social_wall id=”9161″]