Gezondheid & Veiligheid

Werken met kinderen vraagt om diverse veiligheid- en gezondheidsmaatregelen. In dit deel van het beleidsplan vindt u terug hoe wij de veiligheid en de gezondheid van de kinderen waarborgen.

Kinderopvang Hengelo waarborgt de veiligheid en gezondheid op een verantwoorde en verplicht gestelde manier. Jaarlijks vinden risico-inventarisaties plaats onder verantwoordelijkheid van de manager Kinderopvang/(assistent) leidinggevende. Voor beide aspecten, zowel veiligheid als gezondheid, worden protocollen gehanteerd. Hierin staan de werkwijzen uitgebreid beschreven. Jaarlijks vindt er een GGD-controle plaats waarin deze zaken een belangrijke plaats innemen. De inspectierapporten liggen op de locaties ter inzage en staan op de website. Daarnaast kunt u de protocollen te allen tijde inzien.

Bij het vermoeden van besmettelijke ziekte hanteren wij de richtlijnen van het RIVM en overleggen we eventueel met de GGD. Indien er sprake is van een besmettelijke ziekte, zullen wij u informeren over de te nemen stappen. Wij spreken dan ook met u af wanneer uw kind weer naar Kinderopvang Hengelo kan komen.

Alle ouders worden op de hoogte gebracht van de besmettelijke ziekte. Zwangere vrouwen kunnen risico lopen bij besmettelijke ziekten zoals Rode hond en de Vijfde ziekte. Wij vragen deze moeders daarom het informatiebord extra in de gaten houden. Tevens sturen wij per emailbericht informatie toe over de besmettelijke ziekte. Deze informatie wordt verstrekt door de GGD of het RIVM.

 

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

Nieuwe peutergroep in Dr. A. Kuyperschool

Vanaf heden is de peutergroep bij BSO de Kanjers geopend! In de Dr. A. Kuyperschool [...]

Locatie de Rakkertjes tijdelijk Verhuisd!

In verband met de verbouwing is de locatie aan de Achterhoekse Molenweg tijdelijk gesloten! Vanaf [...]

Lentegroet maart 2018 Kinderopvang Hengelo

Op dinsdag 27 maart 2018 heeft Kinderopvang Hengelo haar jaarlijkse Lentegroet uitgebracht. Dit jaar gingen [...]

[dc_social_wall id=”9161″]